JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elbilsracing ett steg mot hållbar bilindustri

Skellefteå Kraft ska utveckling laddning av eldrivna racingbilar tillsammans med Drive Center Arena – Skandinaviens längsta racingbana som ligger utanför Skellefteå. En utmaning är att laddningen måste kunna ske mycket snabbt.

– Racing är en naturlig innovations- och utvecklingsplattform där alla fordonets system och teknik testas till sin absoluta gräns. Den teknikutvecklingen kan sedan appliceras på laddutrustning för personbilar, säger Patrik Grantås, på Skellefteå Kraft i ett pressmeddelande.

När antalet elbilar ökar vill Skellefteå Kraft vara med och satsa på ladd-infrastruktur.

Sedan i höstas ingår företaget i en allians för eldrivna transportlösningar tillsammans med racingteamet PWR racing, som tagit fram en eldriven tävlingsbil.

Nu tar Skellefteå Kraft nästa steg tillsammans med Drive Center Arena. Racingbanan passar väl för projektet då det tidigare legat en militär anläggning på platsen och snabbladdning ställer höga krav på tillräcklig effekt i elnätet. Två snabbladdare placeras på banan.

– Vi vill bidra till att utsläppen från bilindustrin minskar. Vi ser Skellefteå Kraft som en utmärkt partner för att nå vårt mål att bli den första banan i Sverige som är anpassad för elbilsracing, säger Daniel Wikgren, banchef Drive Center Arena i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)